Retromacken i Harlösa med Bränneriet

Denna intressanta artikel som heter Retromacken i Harlösa med Bränneriet och många andra hittar du i BM-bladet arkivet. Här nedan så kan du läsa ett kort utdrag från artikeln.

God läsning!

Ett smakprov från – Retromacken i Harlösa med Bränneriet

Retromacken i Harlösa, som ligger en bit öster om Lund, har redan tidigare varit med i BM-bladet. Det var i nummer 1, 2017, men när Sven Malmborg hörde av sig och sa att ”nu har det hänt saker” så var det bara att planera in ett nytt besök.

Redan när man kommer på infarten till Harlösa så vet man att man kommit rätt för det står två veterantraktorer på ömse sida av vägen. Lite längre fram ligger själva macken som är en BP-mack.

Vid macken står flera veteranbilar och ibland ställs det upp lite traktorer. Den gamla polisbilen av Amazon-modell har säkert fått många att bromsa in. Sven, som är professionell mekaniker har alltid vurmat för gamla bilar flyttade till Harlösa 1988 för att ta över macken med tillhörande verkstad, som var i full drift. 1989 så upphörde BP på den svenska marknaden.

Svens mack gjordes då om till Uno-X, men 2008 försvann även Uno-X från marknaden. Då beslöt sig Sven för att lägga ned macken men återskapa som BP fast i retrostil.

Det har Sven verkligen lyckats med för överallt finns BP-prylar att se och allt är i fint skick. Verkstaden drev Sven fram till 2017, då han gick i pension. Den är dock fortfarande i full drift men för renovering av egna bilar och traktorer. Här jobbar också Svens bror…

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 12 nr 4 December 2021. Vill ni läsa hela artikeln Retromacken i harlösa med Bränneriet eller andra artiklar i BM-bladet årgång 12 nr 4 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).