Maskinträff på Hogarhamnen 2017

Throwback Thursday igen och denna vecka så riktar vi blickarna till Maskinträffen som ägde rum 2017 i Hogarhamnen.

Under maskinträffen kunde man bland annat gå runt och kolla på olika maskiner och traktorer. Här fanns även räddningstjänsten på plats som demonstrerade en mycket realistisk övning. 

Nedan så kan ni läsa ett utdrag från artikeln Maskinträff på Hogarhamnen 2017.

God läsning!

Ett smakprov från – Maskinträff på Hogarhamnen 2017

För tredje året i rad arrangerade Peter Bärgare en maskinträff på sin gård Hogarhamnen utanför Tanumshede i norra Bohuslän första helgen i augusti. Precis som tidigare år var uppslutningen och bredden stor.

Inte bara traktorer utan även veteranbilar, lastbilar, terrängbilar och motorcyklar. Nära 50 traktorer av alla de slag fanns på plats. Som tidigare var BM i majoritet och klubbtältet hade tur och fick en vacker inramning av tre stycken lysande röda renoverade BMtraktorer: BM 350, BM-Volvo 400 och Volvo BM 2654.

Till de mer udda traktorerna hörde en Oliver av tidig årgång samt en Ferguson halvbandare. Men mest udda var nog en ”halv” Victormotor med beteckningen 1051. 

Den var av typ stationär och var monterad på en pall komplett med kylare och startutrustning. Räddningstjänsten kom med blåljusen på till en arrangerad olycka för att demonstrera räddningen av fastklämda personer i en bil.

Räddningen genomfördes mycket realistiskt och åskådarna fick se hur taket klipptes bort och personerna preparerades med luftkuddar innan de lyftes ur.

Därefter drog traktorpullingen igång med för året en helt ny släde. På grund av torkan fick banan prepareras noggrant för att det skulle bli tillräckligt motstånd….

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 8 nr 3 september 2017. Vill ni läsa hela artikeln Maskinträff på Hogarhamnen 2017 eller andra artiklar i BM-bladet årgång 8 nr 3 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).