Maskinträff i Tanumshede

I veckans throwback tar vi er tillbaka till år 2015 där vi hittar artikeln Maskinträff i Tanumshede. Artikeln handlar om Maskinträffen som ägde rum den 1:a och 2:a augusti i Hogarhamnen Tanumshede.

Artikeln är hämtad från BM-bladet arkivet från tidningen årgång 6 nr 3 2015.

God läsning! 

Ett smakprov från – Maskinträff i Tanumshede

För första gången arrangerade Peter Bärgare en maskinträff i Tanumshede i Norra Bohuslän. Datum var lördagen den förste augusti. Tror ingen hade en aning om hur mycket som göms i Bohuslän.

Förutom ett 60-tal traktorer kom skogstraktorer, tröskor, lingrävare, veteranbilar, både person och lastbilar samt ett par odefinierbara fordon, troligen fordon från någon verkstad. Även en ånglokomobil fanns på plats men hade problem i det lösa underlaget. Längst hade nog Ove Ljung från Grästorp åkt med sin Boxer med LivabdumperDKD10 och tillkopplad husvagn.

Enkel väg är det säkert 12 mil. För att skydda husvagnen var dumpern försedd med specialstänkskydd. Det lösa underlaget gav även andra deltagare problem men tur i oturen fanns ju Peter Bärgare på plats. Peter Bärgare som förutom vanlig bärgning även är specialiserad på tungbärgning med hjälp av en rejäl terrängbärgare. Den tar sig fram överallt och klarar det mesta.

Ofta får Peter ge sig ut i skogen för bärgning av skördare, skotare eller grävmaskiner. En 470 med Livabdumper DKD15 satte sig rejält fast med fullt lass vilket gjorde att Peters sambo fick tillfälle att demonstrera deras bärgare….  

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 6 nr 3 september 2015. Vill ni läsa hela artikeln Maskinträff i Tanumshede eller andra artiklar i BM-bladet årgång 6 nr 3 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).