BM-dagen den 10 augusti 2013

Den här fina torsdagens Throwback Thursday inlägg så har vi letat fram en artikel där vi kan läsa om BM-dagen som var den 10 augusti år 2013. I artikeln så kan vi få en tillbakablick vad som hände under dagen dagen med mera.  

Ett smakprov ifrån BM-dagen den 10 augusti 2013

Årets BM-dag var den fjärde i ordningen. Dagen präglades av det vackra vädret, de sköna traktorerna, alla trevliga besökare, de goda Munktellburgarna, de lockande försäljarna på marknadsgatan, de spelglada musikanterna i Volvoorkestern, det inbjudande Munktellmuseet och till sist alla glada familjemedlemmar som besökte Munktellkalaset som gick av stapeln samtidigt.

Dagens riktigt stora höjdpunkt var som vanligt kortegen genom stans centrum skattat besök nämligen dottern till den man som 1952 skänkte 30–40-traktorn till museet. Hon presenteras närmare nedan. Ett trevligt inslag under dagen var de modellutställningar som presenterades av bl a Bengt Carlbinder. Vi får inte glömma Johan Th Munktell som i egen person invigde dagen och som i sin högtidliga mundering förgyllde den. Johan Th Munktell (Ralph Angestam) står för att minnet av Munktell och hans gärningar lever vidare.

Med de drygt trettio veteranfordonen som besökte oss. Under dagen kunde man besöka en km lång konstutställning, ett rekordstort cupcakebak och Munktellsloppet, ett lopp för barn runt Munktellstaden.

För många var nog presentationen av 1913 års 30–40- traktor en unik händelse speciellt den rundtur som företogs på Pråmskjulstorget utanför museet. En av våra besökare blev så lyrisk att han presterat ett epos…..

Artikeln vi refererar till kommer ifrån BM-bladet årgång 4 nr 3 september 2013. Vill ni läsa hela artikeln Skogsdag utanför Halden i Norge eller andra artiklar i BM-bladet årgång 4 nr 3 så kan ni göra det här. https://bmklubben.se/bm-bladet-medlem/ . (OBS: för att läsa BM-Bladet så måste man vara medlem).